EXPOSITIE maart 2020 DOUANEHUISJE MAASSLUIS

In de maand maart 2020 exposeer ik in het Douanehuisje, Maassluis.

Althans...dat was de bedoeling. omdat vanwege Corona de lockdown inging moest ik de expositie voortijdig stoppen. 

Gelukkig mocht ik na twee jaar in de herkansing!
ZIE HET NIEUWSTE BERICHT:      'EXPO DOUANEHUISJE 2022'

Het Douanehuisje is een gebouwtje uit de 19e eeuw en staat op een bijzondere plek namelijk aan het havenhoofd van Maassluis. Vroeger werden er de schepen ín-en uitgeklaard’. Daarnaast werd van hieruit de Nieuwe Waterweg in de gaten gehouden, de douane had er een goede uitkijkpost. Nu biedt het ruimte aan kunstenaars en culturele organisaties.

Ik maakte kennis met deze bijzondere plek toen ik ging kijken bij de expositie van Marieke van Baalen. Ik dacht meteen, “dit is leuk…!”
Dus de stoute schoenen aangedaan en contact opgenomen met CR Maassluis.
Dat ik niet de enige was die het leuk vind om in het Douanehuisje te exposeren werd mij al gauw duidelijk, over iets meer dan een jaar was ik aan de beurt. Dat had ik er graag voor over.
‘Time flies…’ het is al weer zover, maart 2020! Ik mag de sleutel van het gebouwtje in ontvangst nemen en er de hele maand maart exposeren. 
Hoe leuk is dat!

Ik heb gekozen om met het thema ‘van Winter naar ‘t Ontluikend Voorjaar’ te werken. Het sluit aan bij het tijdstip, de maand maart, waarin de expositie plaatsvindt. En ook omdat ik altijd enorm kan genieten van de overgang van de winter naar de lente. 
Ik heb onder andere met aquarel- en acrylinkten gewerkt op geschept Khadi-paper uit India. 
De combinatie van het ruwe papier met het soms fragiele van aquarel is verrassend, getuige ook de vele positieve reacties die ik al mocht ontvangen tijdens de expositie in ‘de Pluktuin’ in Naaldwijk.

Op de zaterdagen en zondagen vanaf 7 t/m 29 maart staat de deur van het Douanehuisje voor u open. 
Tijdens de openingstijden van 14.00 tot 17.00uur ben ik aanwezig en kunt u mij ook met tussenpozen aan het werk zien.
Het adres; Govert van Wijnkade, Maassluis

U bent van harte welkom!